Curcan cu taitei de orez in stil asiatic

de mihaelar63 in Paste, 23 Ian 2010 | 8405 vizualizari

 

grea misiune cu mancarea asta chinezeasca , dar daca puiu mamii vrea ...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. piept curcan 
  • 400 gr. taitei de orez
  • 400 gr. ardei diferite culori
  • 4 ridichi rosii
  • 4 catei de usturoi  
  • 4 cm radacina ghimbir
  • sare
  • 100 gr. unt
  •  4 linguri sos soia
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 varf cutit cu praf de curry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu taitei de orez in stil asiatic:

  1. carnea de curcan se taie fasii cat mai inguste se sareaza  si se prajeste in unt impreuna cu ghimbirul taiat fasii.
  2. ardeiul si usturoiul se curata , se spala impreuna cu restul legumelor si se taie fasii lunguiete si inguste .
  3. curcanul se scoate din tigaie , in untul  ramas se calesc la foc mic legumele cam 3-4 minute [ sa ramana mai mult crude  ,, a la dente ''].
  4. se pune sosul de soia , pasta de rosii si se presara zahar , curry si sare daca mai este necesar ,
  5. se adauga si carnea de curcan .
  6. intr-o oala cu apa in clocot  si sare  se pun taiteii de orez . se opreste focul si se lasa in apa fierbinte 3 minute . nu necesita fierbere.
  7. strecurati taiteii de orez , puneti pe platou sau farfurii si serviti cu curcanu + legume cat preparatul este cald .

TIPS-URI

1

sosul de soia este foarte sarat , adaugati sare la sfarsit numai daca e nevoie .

2

taiteii de orez sunt hipocalorici , deci sunt mai indicati in diete decat cei din faina alba .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu taitei de orez in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Brindusa 1

24.01.2010, 21:17

De ce spui ca e grea misiunea? Vad ca te-ai descurcat bine!

Da' pana la urma tot i-ai pus tu un strop de Ardeal (i-ai facut in unt, iar chinezii nu prea au asa ceva in retetele lor).
La fel facea si bunica mea.

mihaelar63 1

24.01.2010, 21:43

misiunea a fost grea ptr ca paseam pe teren necunoscut mie , despre unt cred ca am citit in ceva reteta , m-am documentat , si pana la urma a iesit din toate amalgamul pe care il vezi .
cert e ca voi mai prepara asa ceva . ne place ,

mihaelar63 1

24.01.2010, 21:45

ana puiul meu are 21 ani si este student la poli , fiind sesiune nu-i refuz nimic .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taietei cu varza